Výhody rýchlych pôžičiek bez nahliadnutia do registra dlžníkov

Uzavrieť zmluvu o pôžičke nie je najpríjemnejšia vec na svete, aj keď by sa to tak mohlo zdať. Pôžička je stále len pôžička a nie výhra v lotérii. Všetko, čo si požičiate budete musieť do posledného centu vrátiť. Ale tu sa to nekončí. Požičanú sumu vďaka rýchlym pôžičkám a pôžičkám bez nahliadnutia do registra navyše o isté percento preplatíte. Ale predpokladajme, že ste si všetkých nevýhod vedomí, poďme sa teda spoločne pozrieť na výhody tohto typu požičiek.

Potrebujete si požičať?

Potrebujete peniaze a to hlavne rýchlo a bez zbytočných komplikácií? Takéto pôžičky sú už dnes bežnou záležitosťou a vybavujú sa rýchlym telefonátom, online žiadosťou, alebo dokonca sms-kou. Pôžičky bez registra sa v dnešnej dobe ponúkajú na každom kroku a tak peniaze, ktoré urgentne potrebujete môžete získať relatívne rýchlo a jednoducho. Pôžičky delíme na mnoho podkategórií, ale v zásade ich môžeme rozdeliť na dve hlavné skupiny.

Bankové pôžičky

Sú to pôžičky, kedy si požičiavate peniaze od banky. Všeobecne sú považované za najbezpečnejšie a najvýhodnejšie, kvôli nízkemu úroku. Avšak na to, aby ste peniaze naozaj dostali musíte splniť veľa podmienok a ak Vaša finančná situácia nebola posledných pár rokov ukážková, nemáte pravidelný príjem a máte zápis v registri, do banky sa nemusíte ani unúvať. Môžete si byť istý, že ako prvé od Vás budú žiadať doklad o príjme, čistý register dlžníkov, ručiteľa, či nejakú formu zábezpeky. Čo je potvrdenie o príjme? Je to doklad, ktorým svojmu veriteľovi (v tomto prípade banke) preukážete výšku svojho mesačného príjmu. Banka potrebuje mať dôkaz, že máte pravidelný príjem, z ktorého budete schopní svoju pôžičku splatiť. Doklad o príjme sa predkladá aj z toho dôvodu, aby vám banka, alebo iný poskytovateľ pôžičky vedeli určiť maximálnu možnú sumu, ktorú budete schopní splácať. Vďaka tomu sa aj utvrdia, že nie ste rizikový klient a svoju pôžičku splatíte. Potrebný formulár pre toto potvrdenie vám dá poskytovateľ pôžičky. Vašou úlohou je dať potvrdiť doklad o príjme svojmu zamestnávateľovi a veriteľovi ho doručíte naspäť. Potvrdenie o príjme obsahuje výšku Vašej čistej mzdy a taktiež mesačné zrážky. Rátajte s tým, že tam musí byť aj uvedené to, či ste v skúšobnej dobe, názov Vašej pozície a koľko už na danej pozícii pracujete. Ak ste na tejto stránke, tak zrejme to nie je Váš prípad a potrebujete získať pôžičku bez týchto podmienok.

Nebankové pôžičky

Ak máte nepravidelný príjem, alebo už meškáte so splátkami ďalšej pôžičky, sú pre Vás riešením nebankové spoločnosti. Tu sa tak nekladie dôraz na transparentnosť Vašej finančnej situácie. Tento typ pôžičiek je riešením napríklad nezamestnaným osobám, ženám na materskej dovolenke, alebo dôchodcom, ktorí napríklad potvrdenie o príjme nemajú ako získať. Ale môžete rátať s tým, že za menšie komplikácie pri vybavovaní pôžičky prichádza aj väčšia RPMN. Znamená to, že budete mať väčšie náklady na splácanie Vašej budúcej pôžičky, nakoľko sa vybavujú cez nebankové subjekty, ktoré požadujú vyšší úrok ako banky. Ideálne ale sú na požičanie menších čiastok, ktoré potrebujete ihneď. Ako sa hovorí za luxus sa platí a v tomto prípade je naozaj luxus si požičať bez toho, aby ten, kto Vám peniaze požičiava mal istotu, že ste mu schopní pôžičku vrátiť. Pri nebankových pôžičkách je nepopierateľnou výhodou to, že nikto od Vás nežiada ručiteľa, alebo doklad o pravidelných príjmoch. Týmto sa celý proces vybavenia pôžičky o poznanie urýchľuje. Skôr, ako začnete oslavovať fakt, že požičať si peniaze je dnes také ľahké, upriamte svoju pozornosť na zmluvu. Stále si treba dávať pozor na to, čo Vám dávajú nebankové inštitúcie podpísať v zmluve o pôžičke. Boli by ste prekvapení, koľkým ľudom to už narobilo problémy len preto, že si poriadne neprečítali podmienky zmluvy.
Výhody nebankovej pôžičky:
  • je veľa nebankových inštitúcií, tak máte širokú ponuku pôžičiek na trhu
  • rýchle a jednoduché spracovanie žiadosti
  • individuálny prístup ku každému klientovi
  • nie je potrebný ručiteľ, ani založenie nehnuteľnosti
  • aj ľudia so zápisom v registri dlžníkov ju môžu získať
Medzi hlavné prednosti tohto typu pôžičiek bez potvrdenia o príjme patrí prioritne to, že sa dajú vybaviť veľmi jednoducho, rýchlo a pohodlne. Dokonca kvôli nim nemusíte opustiť pohodlie svojho domova. Pôžičku dnes už vybavíte či už cez telefón, alebo internet. Ďalší dôležitý faktor je to, že pôžičky sú bezúčelové, takže klient nemusí zdôvodňovať účel použitia požičaných prostriedkov.
Takže najväčšou výhodou nebankových pôžičiek – či už bez registra, bez ručiteľa, alebo iných je jednoznačne rýchlosť. V extrémnom prípade totiž môžete o pôžičku požiadať cez telefón a za pár minút vám kuriér zvoní pri dverách a nesie Vám hotovosť, ktoré ste si pred niekoľkými minútami požičali.
Expresnosť vybavenia je u nebankových pôžičiek často krát rozhodujúcim faktorom, prečo si jednotliví ľudia zvolia práve tento typ pôžičky. Napokon, keď potrebujeme peniaze, tak ich potrebujeme hneď, nemôžeme čakať do ďalšej výplaty. To by sme si ich inak asi nepotrebovali požičiavať. Rýchlosť ale nie je všetko. Kľúčovou výhodu nebankových pôžičiek je aj ich jednoduchosť a prehľadnosť. Iste mi dá za pravdu každý, kto si niekedy požičiaval peniaze v banke, že vyplňovať kopy papierov a žiadostí, podpisovať desiatky kópií zmlúv, ktoré sú napísané tak drobným písmom, že na to ledva dovidíme. Vybaviť si pôžičku v banke je časovo veľmi náročná záležitosť. V nebankových inštitúciach Vám to nehrozí. Roky sa snažili celý proces požičiavania peňazí zjednodušiť maximálne ako to len ide. Takže pri nebankových pôžičkách Vám stačí podpísať pár papierov a domov si odnesiete požičané peniaze.

Ako fungujú online pôžičky

Keď si chcete „objednať“ peniaze cez internet, nie je nič jednoduchšie. Sú to veľmi populárne a pohodlné pôžičky. Na svojej popularite získavajú najmä v poslednej dobe. Niet sa ani čo čudovať, keď v dnešnom uponáhľanom svete riešime takmer všetko cez internet. Ako to funguje? Prídete na internetovú stránku poskytovateľa pôžičky, vyplníte jednoduchý formulár so svojími osobnými údajmi a výškou pôžičky. Potom bude Vaša žiadosť odoslaná na posúdenie. Po vyplnení formuláru vo väčšine prípadov máte peniaze k dispozícii najneskôr do 24 hodín. Tento druh pôžičiek je často kombinované i s inými typmi, ako sú napríklad pôžička bez registra, alebo pôžička na zmenku.
Nezabudnite na jednu vec. Pri online pôžičkách si môžete požičať aj väčšiu sumu, ale tu s to už trochu komplikuje. Pri vyšších čiastkach sa vyžaduje ručenie nehnuteľnosťou, alebo nejakým hodnotným majetkom dlžníka. Je možnosť vybrať si aj pôžičku bez ručenia – na zmenku.
Postup pri vypĺňaní online pôžičky:
  1. V prvom rade Vám stačí vyplniť na internetovej stránke veriteľa rýchlu a jednoduchú žiadosť o poskytnutie pôžičky
  2. Teraz sa na vašu žiadosť pozrú zamestnanci zákazníckeho strediska, posúdia ju a ak Vašu žiadosť o pôžičku schvália,  poskytovateľ pôžičky Vám predostrie konkrétnu ponuku pôžičky už do pár hodín, najneskôr pár dní. Záleží od spoločnosti, kde sa rozhodnete vyplniť online formulár. V tejto fáze procesu budete nanovo informovaní o podmienkach pôžičky a konkrétnych výškach mesačných splátok.
  3. Ak súhlasíte s podmienkami, dohodnete si osobnú schôdzku, kvôli podpisu zmluvy, alebo sú Vám peniaze poslané kuriérom, ktorý Vám prinesie a potrebné dokumenty a zmluvy na podpis.
  4. Keď podpíšete zmluvu, zaväzujete sa plniť všetky podmienky v nej a až potom dostane požičané peniaze.